Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Ludieke video’s, foto’s of teksten van bedrijven die door in te haken op de actualiteit veel aandacht verkrijgen. Dit is één van de manieren waarop bedrijven social media inzetten als marketing tool. Maar alleen het woord ‘marketing tool’ dekt de lading niet; social media is namelijk veel meer. More2Make helpt social media effectief inzetten om diverse bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Wat zijn social media?

Social media is een verzamelnaam voor online applicaties die interactieve mogelijkheden bieden aan hun gebruikers. Netwerksites als Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest zijn bekende vormen van social media. Maar ook weblogs en fora vallen onder deze noemer. Bij social media is interactie kenmerkend, hoewel het ook als traditioneel zendkanaal kan worden ingezet.

Adverteren op social media

Adverteren via sociale netwerken is één manier om potentiële klanten te bereiken. Wij adviseren over het adverteren op o.a. Facebook. Maar er zijn meer manieren waarop u social media kunt inzetten zoals like en win-acties om het aantal volgers te laten groeien. Interactiviteit, relevantie en goede content zijn succesfactoren voor sociale marketingcampagnes. Wij onderzoeken waar uw kansen liggen en helpen u deze benutten.

Boodschap verspreiden

Een boodschap verspreiden hoeft niet per se op commerciële wijze te verlopen. Deel-knoppen onder artikelen (tekst en/of beeld) op sociale netwerken trekken potentiële klanten naar u toe op basis van betrouwbaarheid. Als een gebruiker informatie vindt die aantrekkelijk is verpakt, zal deze sneller geneigd zijn jouw informatie met anderen te delen. En een aanbeveling van een bekende heeft veel meer invloed op een persoon, dan een commerciële boodschap van het bedrijf zelf. De deel-knop is een van de krachtigste social media tools die bovendien kostenefficiënt is.

Zakelijke toepassing van social media

Er zijn allerlei manieren om uw bedrijf via social media te promoten. Social media kan o.a. worden ingezet voor het genereren van leads of sales, het werven van personeel en reputatiemanagement. More2Make helpt u met advies en het opzetten van kanalen en campagnes.

Voor meer informatie of een offerte kunt u mailen naar info@more2make.nl of bel ons op 0418 – 72 13 15.